Çanak Anten Kurulumları

Çanak Anten Kurulumları

Genellikle ilk satın alımından sonra ve taşınmalarda gerçekleştirilen çanak anten kurulumları bilgi ve tecrübe sahibi insanlar tarafından yapılmalıdır. Aksi halde bu işlemin çok fazla zaman alacağı gibi, çanak antenin herhangi bir aparatında hasara ya da geri dönüşü olmayacak hatalara da sebebiyet verilebilir. En sık karşılaşılan yanlış kurulumlar şu şekildedir.

  • Çanak anten kurulum ayağındaki yanlış kurulum. Bu hata genellikle ilk montaj sonrasında anlaşılmaz ancak herhangi bir sert doğa şartları (kar, yağmur, rüzgar gibi) ile karşılaşıldığında görüntünün tamamen yok olması ya da çanağın yerinden çıkıp savrulması ile tespit edilebilir.
  • Çanak kurulum vidalarının gerektiği gibi sıkılmaması da küçük gibi görünen ancak büyük maddi kayıplara sebebiyet verebilen bir hatadır.
  • Azimut yani çanağın bakacağı yöne ve derece ayarının tam ayarlanamaması da sık karşılaşılan hatalardır. Kullanıcı bu hatayı genellikle fark edemez, sonucunda ise görüntü kalitesinin düşmesi, çanak antenden tam performans şeklinde faydalanılamaması görülür.

Çanak Anten Kurulum Malzemeleri

8 daireli bir binaya çanak anten kurulum malzemeleri olarak neler gerekli? Bu sorunun cevabını tek tek malzemeleri ele alarak listeleyelim. 1 adet 8’li çoklayıcı, 2 adet çanak anten, 2 adet çoklayıcı LNB ve her daire başına en az 10 metre RG-6 kablosu. Kabloyu ortalama olarak hesapladık. Bazı binalarda daha fazla da gerekebilmektedir. Sonuç olarak diyebiliriz ki, çanak anten kurulum işlemi için daire sayısı kadar çoklayıcı aparata, çanak anten sayısı kadar çoklayıcıLNB’ye ve son olarak da yeterli metrajdaki RG-6 kablosuna ihtiyaç duyarız. Tabi bu sistemin merkezi olması durumunda malzemelerin de tamamen değişeceği unutulmamalıdır.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir