Duvara Monte Led TV

Duvara Monte Led TV

Teknolojinin sürekli gelişim ve değişimine televizyonlarda katılmış durumda. Daha önceleri tüplü televizyon dediğimiz büyük ve çok yer kaplayan televizyonlar yavaş yavaş günümüze geldikçe plazma televizyonlar, LCD televizyonlar ve son olarak da duvara monte led tv adı verilen televizyonlar.

Ayrıca led televizyonların aynı zamanda plazma özelliklerinin de olması küçük boyutlu olmasını sağlayıp bulundukları yere estetik bir görüntü katmaları açısından önemlidir. Duvara monte led tv olarak da kullanabilen bu televizyonlar, tv ünitesine yerleştirilen televizyonlara göre çocuklar için daha güvenli bir ortam oluşturulmasını sağlıyor.

LED TV’nin LCD TV’lere Göre Avantajları Nelerdir?

Güç sarfiyatı konusunda daha iyi bir performansa sahip led televizyonlar lcd televizyonlara kıyasla neredeyse %40 oranında enerji tasarrufu sağlarlar. Bunun nedeni ledlerin harcadıkları güç başına daha çok ışık yayabilmeleridir. Duvara monte led tv daha fazla renk içermesi açısından da lcd televizyonlara oranla daha avantajlıdır. Milyonlarca renk üretebilen led teknolojisi televizyon ekranına yansıması gereken gerçek rengi en yakın şekilde üretmeye çalışır ve izleyiciye sunar.

Ayrıca led televizyonlar geleneksel lcd televizyonlara oranla daha incedirler ve daha az yer kaplarlar. Bu incelik 2 santimetreye kadar ulaşabilir. Lcd televizyonlara oranla çok daha gerçekçi renk üretmesi ve enerji tasarrufu özellikleri ile öne çıkan led televizyonlar, fiyat olarak geleneksel lcd televizyonlara göre 2 kata kadar daha yüksek fiyattan satılmaktadır.

 

 

Çanak Anten Yönleri

ÇANAK ANTEN YÖNLERİ

Teknik34 elektrik ve elektronik servis ailesi olarak 1994 yılından beri siz değerli müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Televizyon servisi, ses ve görüntü hizmetleri, kamera ve güvenlik hizmetlerimizin yanı sıra sizlere uydu servis hizmeti de sağlamaktayız.

Çanak anten kullanabilmeniz için bazı bilgilere sahip olmanız gereklidir. Eğer uydu kullanımı hakkında yeterli bilginiz yoksa işi bizim gibi profesyonellere bırakmanızı öneririz. Uydunuzu kullanabilmeniz için öncelikle çanak anten yönleri ayarları yapmayı bilmeniz gerekmektedir.

Çanak anteni ayarı yapman için herhangi bir ekipmana ihtiyaç yoktur. Özellikle yeni nesil antenlerin ayarını yapmak çok daha kolaydır. Antenin yön ayarını yaparken ilk olarak televizyonda en az sinyal kalitesine sahip kanalı açmanız gerekmektedir. Sonra alış antenini sağ, sol, yukarı ya da aşağı yöne olacak şekilde hareket ettirirsiniz. Bu hareketi yaparken en kaliteli sinyali aldığınız yerde anteni sabitleyebilirsiniz.

Çanak Anten Yönünü Ayarlama

Türkiye’de çanak anten yönleri güney yönüne ayarlıdır. Bunun sebebi; Türkiye’de uydu alıcıların sinyali TÜRKSAT uydusundan almalarıdır. Yine de TÜRKSAT uyduları güneyde diye diğer büyün uyduların güney yönünde olmasına gerek yoktur. Birçok insan uydunun yönünü TÜRKSAT uydusuna göre ayarlamaktadır çünkü diğer uyduların anten ayarlarını bilmezler.

Planlanan zaman ve verilen fiyatlara en uygun çanak anten ayarı yapan firmamızı aradığınızda kazançlı çıkacaksınızdır.

Bu konuda size yardımcı olabilmesi adına bizim gibi profesyonel bir servis hizmetini aramanızı tavsiye ederiz. Size her konuda yardımcı olabileceğimiz gibi çanak anten yönleri ayarları yapmanızda da yardımcı olacağız. Merkezi İstanbul Avrupa yakasında bulunan servisimiz İstanbul’un bütün semtlerinde hizmet vermektedir.

Anten yönlerinizi ayarlama hususlarında istanbul ‘da ikamet ediyor iseniz ve bugüne kadar bu konularda sorunlar yaşayarak içiniz rahat etmiyor iseniz sizlere en doğru yaklaşımla gelen firmamızı bir telefon ile ulaştığınızda göreceksiniz ki en iyi çanak anten ayarı yapan firmanın biz olduğunu. Bir gün kalktığınızda televizyonunuzda sinyal yok uyarısı ile karşılaştığınızda göreceksiniz ki sinir küpüne döneceksiniz. İşte bizlerde sizin gibi sorunları yaşayan müşterilerimize en doğru yaklaşımı sunarak profesyonel çanak ayarı yaparak sizlere kalıcı çözümler sunuyoruz. Açık hava ortamlarında mutlaka etkilenen çanak antenler yer yer sorunlar yaşamakta fakat dediğimiz gibi firmamız bunların hepsini çözer.

Uydu Çanak Ayarı

Uydu Çanak Ayarı

Günümüzde televizyon modellerindeki ekstra özellikler sayesinde uydu sistemlerinde de çok büyük yenilikler görülmeye başlanmıştır. Yeni model uydu çanak sistemlerinin kendine özgü ayar sistemleri vardır. Uydu çanak ayarı yapılırken, özellikle uydu alıcı cihazında yapılan eskine en ufak bir yanlışlığın sonuçları çok ağırdı. Yanlış programlanan cihazların beyinleri (yani çipleri) tekrar yazılabilir değildi. Sonucunda ise hafıza sıfırlanamadığı için, yanlışlığın bedeli olarak yeni bir cihaz satın alınması gerekmekteydi.

Son teknolojiye sahip uydu çanak sistemleri, cihazları ve diğer donanımları en azından hatalara karşı daha güvenli. Tabi mekanik sorunlar bunların arasında değil. Çünkü küçülen ebatlar, monte edilebilme özelliği sebebiyle eklenen tırnaklar çok hassastır. Bunlarda yapılan yanlışlıklar yedek parça temininde zorluk yaşatabilmektedir. Uydu çanak ayarı ve kurulumu sırasında hiçbir aksilik yaşamamak ve işi profesyonel ellere bırakmak isterseniz, bizler Teknik34 ekibi olarak sizlere de hizmet sunmaya hazırız.

Uydu Çanak Ayarı Nasıl Yapılır?

Uydu çanak sisteminin ayarından önce uydu sisteminin kurulum aşamasının doğru olarak gerçekleştirilmesi son derece önemlidir. Satın alınan çanağın çapı ve özellikleri hatta kurulacak olan yerin konumu bile kurulum da önemlidir. Sağlıklı ve doğru bir şekilde gerçekleşen uydu kurulum işlemlerinden sonra ise uydu çanak ayarı için hazır ortam oluşturulmuş olur. Bu iş sürecinde ise kullanılacak olan uydu cihazının, kullanılacak olan televizyon ve çanak uydu sistemi ile uyumluluğu tespit ederek ve emin olarak gerekli işlemler yapılmalıdır.

 

 

Türksat Çanak Ayarı İşlemi

Türksat Çanak Ayarı

Bu makalemizde Türksat çanak ayarı konusunu inceleyeceğiz. İnsanoğlunun uzayı keşfi ile uzay çağı başlamıştır. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte iletişim ve haberleşme de çığır açılmıştır. Ülkelerin uzaya gönderdikleri uydular sayesinde haberleşme ve televizyon yayınları görüntülenebilir duruma gelmiştir. Ülkemiz de uzaya iletişim ve haberleşme uyduları göndermiştir.

Türksat 3A/4A/5A uydularından gelen sinyalleri uydu alıcısı, televizyon ve alış anteni yoluyla alabilirsiniz. Yerel ve ulusal yayınları izleyebilir, düzenleyebilir, silip taşıyabilirsiniz. Çanağınızı farklı yönlere çevirerek başka ülkelerin uydularından sinyal alıp yayınları görüntüleyebilirsiniz. Öncelikle uydu sinyallerini alabilmek için uydu alıcısı, alış anteni ve televizyona ihtiyaç vardır. Bu araçlar sayesinden uydu sinyallerini alabilir, yayınları görüntüleyebilirsiniz.

Türksat Çanak Ayarı İşlemi

Türksat çanak ayarı işlemi yapmak için bu konuda tecrübe ve deneyim sahibi olmanız gerekir. Bu işi daha önceden hiç yapmamışsanız, teknik destek almanız daha uygun olur. Firmamız bu konuda sizlere gerekli teknik desteği sağlamaktadır. Uydu sinyallerini alabilmek için bazı ayarlamalar ve kurulumlar yapmalısınız. Bu ayarlamalar hem donanımsal anlamda hem de teknik anlamdadır. Çanak kurulumu yapacağınız yer çok önemlidir. Sinyalleri en iyi şekilde alabilmek için montaj yapacağınız yeri iyi seçmelisiniz.

Çanak montajının yapılacağı yer iyi bir etüt çalışmasından sonra belirlenmelidir. Bölgenin iklimsel şartlarını da göz önün de bulundurmalısınız. Türksat çanak ayarı konusunda yeterli tecrübeye ve teknik bilgiye sahip değilseniz firmamızla irtibata geçerek, istediğiniz teknik desteği alabilirsiniz. Firmamız uzman kadrosu ile çanak ayarı konusunda oldukça kaliteli hizmeti size sunmaktadır.

Televizyonuma Hangi Çanak Uydu Anten Çeşidi Uygun

Uydu Çanak Anten Çeşitleri

Televizyon izlenebilirliğini mümkün kılan uydu çanak antenler birçok özelliklere ve çeşitlere sahiptir. En belirgin özelliklerinden bir tanesi uyduların çaplarının ölçüleridir. Genellikle çapları ile yani 55 cm, 60 cm, 70 cm, 85 cm, 90 cm, 110 cm gibi değerlerde üretilirler. Uydu çanak anten çeşitleri arasında 55 cm, 60 cm gibi küçük çaplı olan ürünler, az yer kaplaması nedeniyle tercih edilirler. Ancak çaplarının küçük olması görüntü kalitesinden ödün vermez.

Çünkü genellikle boyutundaki eksikliği diğer özellikler ile kapatırlar. Örneğin çevresine takılan özel aparatlar ile sinyalleri daha hassas olarak yakalayabilme, dönme ayarında daha milimetrik seçim imkanı tanımaya elverişli özel aparatı gibi ekstra donanımlar bulunur. Diğer uydu çanak anten çeşitleri arasında ise tekli, çoklu, delikli, paslanmaz, uydu izleme özellikli gibi başlıca seçenekler görülür.

Televizyonuma Hangi Çanak Uydu Anten Çeşidi Uygun?

Hangi televizyona hangi çanak uydu anten çeşidinin uygun olacağı sorusun cevabı için teknik bilgi gereksinimine ihtiyaç vardır. 25 yıla yakın süredir aynı sektörde sürdürdüğümüz hizmetler neticesinde edinmiş olduğumuz bilgi ve tecrübe birikimlerimiz dahilinde Teknik34 olarak her televizyonun hangi sistemler ile en iyi performansta çalışabileceği bilgisini sizlere sunmaktayız. Teknik bilgi için bizler ile iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca uydu çanak anten çeşitleri ile ilgili tüm detaylı bilgilere tarafımızdan ulaşabilirsiniz. Gereksiz yere yapılacak olan harcamalardan veya sonrasından satın alırken sisteme dahil etmemiş olduğunuz bir özellik sebebiyle pişmanlık yaşamamanız için tüm uydu çanak anten çeşitleri hakkında genel bilgiye sahip olmanız gerekmektedir.

3 Milyar Avro’luk Nato Uydu Güncellemesi

3 Milyar Avro’luk Nato Uydu Güncellemesi

NATO, uydu güncellemesi ve bilgisayar teknolojilerini güncellemek ve en önemli başka bir konu olan siber savunma konusunda dışarıdan gelecebilecek her türlü tehlikeleri savabilmek adına siber kapasitesini artırmak için önümüzdeki yıllarda yaklaşık 3 milyar avro harcamayı öngörmektedir.

Reuters adlı bir gazeteye bilgilendirme yapan bir nato yetkilisinin söylediklerine göre bu sayede hem yayın kalitesi artmış olacak hem de siber güvenlik hususlarında daha da güçlü olunacağını aktarıyor. 3 milyar avroluk bir plan hazırlanma aşamasında olduğu bununda kısmetse plandığı şekikde hayata geçirmeyi düşündüklerini söyledi.

Bu birliğin ve yeniliğin başka amaçlarından olduğu düşünülen konu ise hackerların yanı sıra “İran’ın füzelerine karşı” da caydırıcılık amaçlı bir niyetlerinin olduğunu da söylenmektedir. Çünkü önceki dönemlerde bu tip ortalıklarda dolaşan spekilasyonların olduğunu biliyoruz. Yetkiliye göre bütün bu yenilik ve uydu güncellemesi maliyet paylaşımı açısından ise toplam avronun, 1.7 milyar avroluk kısmı NATO askerlerine ve gemilerine daha etkili destek verilmesi ve İHA’lara yardım için uyduların güncellenmesini içerdiği söylenmektedir.

Nato Askerlerine İyi Bir Yatırım Daha Geliyor.

Ancak bu güncellemenin uzaya yeni uydu fırlatılması yoluyla mı, yoksa ABD’nin uydularını kullanarak bant genişliğinin artırılması yoluyla mı yapılacağına dair bilgi verilmedi.

Bizlerde bu hususlardaki diğer gelişmeler hayata geçtikçe sizlere bu konu hakkında bilgilendirme yaparak konu hakkında nato nun uydu ayarı güncellemesi yaptığında haberdar olmanızı sağlayacağız.

Düz Çanak Anten

Düz Çanak Anten

Çanak antenler günümüzde 4 çeşit olarak bulunmaktadır. Bu antenlerin her birinin ayrı ayrı özelliği bulunmaktadır. Çanak anten çeşitleri offset, düz, parabol ve çoklu çanak anten olarak karşımıza çıkmaktadır. İçlerinden en küçük yapıya sahip olan flat çanak antendir. Flat çanak anten genelde düz çanak anten olarak bilinmektedir. Bu çanak anten diğer çanak anten çeşitlerine göre çok yer kaplaması yapmadığı için çanak anten alacaklar için tercih edilen bir çanak anten olmuştur.

Düz Çanak Anten Özelikleri

Çanak antenler arasında yer alan bir çanak antende düz çanak anten olmuştur. Bu çanak anten bazı güzel özelliklere sahip olduğu için çanak anten alanlar bu çanak anten türüne ilgi göstermektedir. Düz çanak anten diğer çanak antenlere göre çok çeşitli yerlere monte edilebilmektedir. Örneğin bu çanak anteni pencerenize, masaya monte edebilirsiniz.

Bu çanak anten offset çanak antene göre çok iyi sinyal toplama özelliği bulunmaktadır. Ayrıca monte edilen yeri fazla işgal etmediği için görüntü kirliliğini önleyici bir yapıya sahiptir. Düz çanak anten fiyatları çeşitli faktörlere bağlı olarak değişmektedir. Genelde 100 TL ile 300 TL arasında değişen fiyatlarla flat çanak anten almak mümkündür.

Bu çanak antenin en büyük avantajlarından biri de montajı kolay olduğu montaj yaparken herhangi bir teknik servise gerek duymazsınız. Ancak uğraşmak istemiyorsanız teknik servisimiz ile iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca düz çanak anten almak istiyorsanız firmamızın bünyesinde bulunan geniş stokları sayesinde istediğiniz düz çanak anten modelini uygun fiyata alabilirsiniz.

Çanak Anteni Ayarlama

Uydu Anteni Ayarlama

Televizyon ya da radyo kanallarının tamamının yayınına ulaşmak için uyduanteni ayarlama işleminin yapılması gerekmektedir. Bu işlemin tamamlanması için birkaç işlemin gerçekleşmesi gerekmektedir. İlk olarak uydu anteni ayarlama için anten tanımlanması yapılmalıdır. Anten tanımlama işlemi de ancak  televiyon cihazı tarafından ele alınmaktadır . İlk işlemde uydu kumandasından televizyonda menü işlemine basılması gerekmektedir.

Eğer uydu ayarlaması tamamlanmamış ise menüde ilk olarak karşınıza çıkacak seçenekler uydu seçenekleri olacaktır. Burada başka birkaç seçenek birlikte gelmiş olsa da ilk sıralarda Türksat uydu sıralaması görülmesi gerekmektedir. Seçimlerde Türksat 5A uydu tanımlanması bulunmuyor ise Türksat 4A uydusu bulunma ihtimali çok yüksek bir durumdur. Buradan seçimin Tükrsat uydu seçeneklerinden birinin yapılması ile anten ayalaması tamamlanmış olacaktır. Seçimden sonra ekrana gelecek olan frekansları tekrar onaylamanız  gerekmektedir.

Televizyonda Uydu Ayarlama İşlemi

Anten seçiminin yapılması ile anten ayaları tamamlanmış olacaktır. Anten ayarından sonra uydu anteni ayarlama işleminin ve son olarak kanal ayarlarının yapılması ile cihazlar uyduya bağlantılı olarak çalışmaya başlayacaktır. Uydu seçiminin Türksat 5A ya da Türksat 4A yapılmasından sonra kanal ekleme işlemleri tanımlanacaktır.

Bu aşamadan sonra eğer cihazlarınızda kanallar görünmüyor fabrika ayarlarına geri dönülmeli ve tamam seçeneğine tıklanarak cihaz fabrika kurulumu yapılması gerekmektedir. Fabriika ayarlarında sistem eski kalıntılarını silmiş olacaktır. Tamamen yenilenmenin sağlanması ile tekrar kanal kurulum işleminin gerçekleşmesi ile uydu ayarları tamamlanmış olacaktır.

LCD TV Duvara Montaj İşlemi

LCDTV DUVARA MONTAJ

Teknik34 elektrik ve elektronik servis hizmeti firması olarak 1994 yılından bu yana hizmet vermekteyiz. Hizmetlerimizi 23 yıllık iş tecrübemize dayanarak yapmaktayız. İstanbul ili içerisinde vermiş olduğumuz hizmetlerden birisi de LCD TV duvara montaj hizmetidir. Bu hizmeti bizlerden almak için internet sayfamızda bulunan telefon numaramız üzerinden veya şubelerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

LCD televizyonlarınızın duvara montajları dışında, uydu sistemleri, güvenlik sistemleri, ses ve görüntü sistemleri ile çanak anten sistemleri hakkında da hizmet vermeye devam etmekteyiz. Ekip arkadaşlarımızı özenle seçiyor ve sizlere daima kaliteli bir hizmet sunmak istiyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana, tek felsefemiz sizlere hizmet vermek ve verdiğimiz hizmetler sonucunda sizlerin yüzünde bir gülümseme yaratabilmektir.

LCD TV Duvara Montaj İşlemi

Teknik34 ekibi olarak LCDTV duvara montaj işleminde, kullandığımız tüm ekipman malzemelerimizi son teknoloji ürünlerinden seçiyor ve en kaliteli ürünleri kullanıyoruz. LCD televizyonların duvara montaj işleminde iki önemli aparat bulunmaktadır. Bunlar destek aparatları ve duvara montaj aparatlarıdır. Bu iki önemli aparatın, oldukça kaliteli ve dayanıklı malzemelerden olması gerekmektedir. Aksi takdirde, LCD televizyonlarınız duvara montaj işleminden sonra düşebilir veya zarar görebilmektedir.

Teknik34 ekibi olarak bu iki aparatın kullanımına ve montajına oldukça dikkat ediyor ve televizyonlarınızın ağırlığına göre destek aparatını ve LCDTV duvara montaj aparatını tercih ediyoruz. Bizlerden hizmet almak için telefon numaralarımızdan randevu alabilirsiniz.

Türksat Çanak Derecesi

Türksat Çanak Derecesi

Uydu sinyallerini almak için ihtiyacımız olan alış anteninin sinyal alabilmesi için çeşitli derecelere ihtiyaç vardır. Türksat çanak derecesi bulunulan bölgeye ve iklime göre farklılık gösterir. Alış antenini sabitleyeceğimiz yeri seçerken, zeminin sağlamlığına bakmalıyız. Gerekirse L direğini sabitleyeceğimiz yere beton dökerek sağlamlaştırmalıyız. L direğini sabitlemeden önce yer tespiti yapmalıyız. Yanlış yer tespiti yapıldığı takdirde sinyalde bozulmalara yol açacak iklimsel olaylarla karşılaşabiliriz.

Alış antenini, sabitleyeceğimiz yere koyarak montajlayacağımız delikleri belirlemeliyiz. Belirlediğimiz yerleri matkapla delip dübelleri oturtmalıyız. Dübelleri sağlam yerleştirmeliyiz. Bu işlem LNB ve alış anteninin sert rüzgârlardan etkilenmemesi içindir. Alış antenini yerleştirdikten sonra Türksat çanak derecesi değerlerine bakarak sağa, sola, yukarı ve aşağı hareket ettirerek sinyali bulmaya çalışırız. Tüm işlemler Teknik34 firmamızın uzman teknik personelleri tarafından sorunsuzca gerçekleştirilir.

Türksat Çanak Derecesi Değerleri

Türksat çanak değerleri bulunulan bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Yukarıdan aşağıya doğru olan harekete elevation, aşağıdan yukarıya doğru olan harekete polarization, enlem ve boylam değerlerine göre yapılan harekete azimut denir. Bulunduğumuz bölgenin değerlerini uydu yön bulma cihazları, çeşitli uygulama ve yazılımlar yardımıyla bulabiliriz. Bazı yöntemler sayesinde ise hiçbir cihaz ve uygulamaya gerek kalmadan bu değerleri bulabiliriz.

İstanbul ilçe ve mahallelerinde türksat 4a güncellemesi yapıldığında internet üzerinden ücretsiz teknik destek sağlayan ilk site olmamız nedeniyle binlerce müşteriye destek sağladığımızı da sizlere hatırlatmak istiyoruz. Bu yüzden kalitemizi bütün Türkiye’ye ispatlayan kaliteli bir firma ile çalışmak gerçekten sizlere kazanç sağlayacağını biliniz.

Bu değerleri uydu alıcımıza girdiğimiz zaman gelen sinyalleri görüntülemeye başlayabiliriz. En yüksek sinyali alana kadar alış antenimizi hareket ettirmeliyiz. En yüksek sinyale ulaştığımız zaman kanal aramayı yaparak bütün kanalları hafızaya kaydederiz. Bu yazıyı okuduktan sonra Türksat çanak derecesi konusu ile ilgili tecrübe ve deneyim edinmiş olacaksınız. Daha uzmanlık gerektiren işlerinizde veya Türksat çanak sistemleri ile ilgili tüm hizmet beklentilerinizde bizler Teknik34 oalrak sizlere hizmet sunmaya hazırız.

Bu yöntem ile Türksat 4A Otomatik ve Manuel Kanal Frekans Ayarları 2017 için geçen haftalarda nasıl ayar yapmanız gerektiği hususlarıyla aktarmıştık tekrar aşağıdaki paylaşımla sizlere sunarak katkı sağlayalım dedik.

Türksat 4A Güncel Kanal Frekans Listesi (Mart 2017)

Türksat Kurulum Frekansı